Bezglutenowe deserki tiramisu
Deserki tiramisu to delikatny, włoski przysmak o kremowej konsystencji. Jajeczno - serowy krem przekładamy biszkoptami nasączonymi w kawie z dodatkiem ulubionego trunku. Posypujemy kakao i migdałami. Delektujemy się, gdy deser się schłodzi:)
Składniki:
Opis przygotowania:
1. Parzymy kawę i mieszamy ją z likierem. Czekamy aż wystygnie.
2. Żółtka ubijamy z cukrem w głębokiej, suchej misce przez co najmniej 4 minuty.
3. Osobno ubijamy zimny serek mascarpone przez kilka minut.
4. Łączymy żółtka z serkiem i mieszamy.
5. W pucharkach, pojemniczkach, szklankach układamy warstwę biszkoptów zamoczonych w kawie i likierze, posypujemy kakao, nakładamy masę i znów biszkopty, kakao, masę.
6. Całość jeszcze raz posypujemy kakao i dekorujemy płatkami migdałów.
7. Schładzamy w lodówce co najmniej 3 godziny.
Czas przygotowania:
do 30 minut
Ilość porcji:
3-4 osób