Klasyczne brownie
Amerykańskie ciasto czekoladowe - niezwykle słodkie i sycące. Bez dodatku cukru! Podczas pieczenia intensywnie pachnące czekoladą... Wilgotne w środku, spieczone z wierzchu fantastycznie smakuje ze szklanką zimnego mleka.
Składniki:
Opis przygotowania:
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni funkcja (góra-dół).
2. Okrągłą formę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia.
3. Masło z wodą rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier wanilinowy. Czekoladę gorzką i mleczną kruszymy. Dodajemy do rondelka. Studzimy.
4. W oddzielnej misce miksujemy jajka na puszystą masę.
5. Wystudzoną masę czekoladową dodajemy do jajek i mieszamy. Wykładamy na blaszkę. Wyrównujemy i posypujemy kawałkami gorzej czekolady.
6. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut.
7. Spożywamy najlepiej następnego dnia ze szklanką zimnego mleka:)
Czas przygotowania:
do 30 minut
Ilość porcji:
3-4 osób