MilenaGotuje.pl

Klasyczne brownie

Czekoladowe brownie.
Czekoladowe brownie.

Amerykańskie ciasto czekoladowe - niezwykle słodkie i sycące. Bez dodatku cukru! Podczas pieczenia intensywnie pachnące czekoladą... Wilgotne w środku, spieczone z wierzchu fantastycznie smakuje ze szklanką zimnego mleka.

Składniki:

  • 2 gorzkie czekolady
  • 1 mleczna czekolada
  • 1 mała szklanka mąki
  • 80 ml wody
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 masło 170 g
  • 3 jajka
  • Opis przygotowania:

    1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni funkcja (góra-dół).
    2. Okrągłą formę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia.
    3. Masło z wodą rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier wanilinowy. Czekoladę gorzką i mleczną kruszymy. Dodajemy do rondelka. Studzimy.
    4. W oddzielnej misce miksujemy jajka na puszystą masę.
    5. Wystudzoną masę czekoladową dodajemy do jajek i mieszamy. Wykładamy na blaszkę. Wyrównujemy i posypujemy kawałkami gorzej czekolady.
    6. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut.
    7. Spożywamy najlepiej następnego dnia ze szklanką zimnego mleka:)

    Czas przygotowania:

    do 30 minut

    Ilość porcji:

    3-4 osób

    Galeria:

    Potrzebne produkty do ciasta.
    Potrzebne produkty do ciasta.
    Połączone składniki przelane do okrągłej formy.
    Połączone składniki przelane do okrągłej formy.
    Ciasto czekoladowe pieczemy maksymalnie 30 minut.
    Ciasto czekoladowe pieczemy maksymalnie 30 minut.
    Spożywamy, gdy wystygnie !:)
    Spożywamy, gdy wystygnie !:)
    Przeczytane 1324 razy.