MilenaGotuje.pl

Galaretki pianki

Pianki w kieliszkach.
Pianki w kieliszkach.

Lekkie, delikatne, orzeźwiające i puszyste - galaretki pianki. Deserki, które są bardzo łatwe w przygotowaniu i na dodatek pięknie się prezentują.

Składniki:

  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 bita śmietana w proszku
  • 1 szklanka mleka
  • 400 ml wody
  • Opis przygotowania:

    1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Studzimy.
    2. Bitą śmietanę ubijamy dodając mleko.
    3. Do wystudzonej galaretki, dodajemy śmietanę i mieszamy mikserem.
    4. Rozlewamy do salaterek lub kieliszków, dekorujemy liściem mięty.
    5. Wkładamy do lodówki, aż deser się stężeje.

    Smacznego !:)

    Czas przygotowania:

    30-60 minut

    Ilość porcji:

    3-4 osób

    Galeria:

    Potrzebne produkty. Galaretkę wybieramy według upodobań.
    Potrzebne produkty. Galaretkę wybieramy według upodobań.
    Galaretka rozpuszczona,ostudzona.
Bita śmietana ubita.
    Galaretka rozpuszczona,ostudzona. Bita śmietana ubita.
    Połączone składniki przelane do kieliszków, czekają na proces chłodzenia.
    Połączone składniki przelane do kieliszków, czekają na proces chłodzenia.
    Przeczytane 1194 razy.