Pasta serowa

Pasta serowa z serem Mimolette, który dodaje paście wyrazu.

Łagodny, pikantny i słony - zestaw trzech serów z dodatkiem czosnku i szczypiorku daje nam wybitnie smaczną pastę serową idealną do kanapek.

Składniki:

  • 15 dag sera żółtego bawarskiego
  • 15 dag sera Mimolette
  • 15 dag sera łagodnego maślanego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • jogurt naturalny
  • majonez
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • Opis przygotowania:

    1. Ścieramy sery na tarce o małych oczkach. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    2. Majonez i jogurt naturalny dodajemy pół na pół po jednej łyżce.
    3. Posiekany szczypiorek dodać i wymieszać z pozostałymi składnikami.
    4, Odczekać chwile aż połączone składniki zaczną ze sobą współgrać i można smarować nasze kanapki.
    Smacznego !:)

    Czas przygotowania:

    do 30 minut

    Ilość porcji:

    5-6 osób

    Galeria: