Ciasto Kinder Country
Ciasto inspirowane batonem dla dzieci Kinder Country. Niezwykle słodkie, dlatego już mały kawałek zaspokaja nasze potrzeby. Idealny w połączeniu z gorzką kawą zwłaszcza w pochmurne popołudnia. Wygląda świeżo i smakowicie. Mięciutki w środku z rozpływającą się w ustach mleczną czekoladą na zewnątrz. Skusisz się niezależnie od wieku?
Składniki:
Opis przygotowania:
1. Zaczynamy od przygotowania tortownicy o średnicy 23 cm. Wykładamy ją papierem do pieczenia.
2. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. 350 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i przestudzoną czekoladę. Miksujemy. Dodajemy 150 g pszenicy i mieszamy szpatułką.
3. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Następnie wylewamy masę śmietanowo - serową. Wyrównujemy powierzchnię.
4. W rondelku roztapiamy czekoladę mleczną. Pozostałą część śmietanki ubijamy i mieszamy z czekoladą. Wylewamy na masę. Dekorujemy pozostałą pszenicą preparowaną. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
5. Ciasto idealnie smakuje następnego dnia. Jest niezwykle słodkie, trzyma swój fason mimo, iż nie ma w swojej zawartości żelatyny. Wszystkich, którzy od czasu do czasu lubią podjeść taki kawałek bomby kalorycznej, życzę smacznego !:)
Czas przygotowania:
do 30 minut
Ilość porcji:
5-6 osób