Galaretki pianki

Pianki w kieliszkach.

Lekkie, delikatne, orzeźwiające i puszyste - galaretki pianki. Deserki, które są bardzo łatwe w przygotowaniu i na dodatek pięknie się prezentują.

Składniki:

  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 bita śmietana w proszku
  • 1 szklanka mleka
  • 400 ml wody
  • Opis przygotowania:

    1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Studzimy.
    2. Bitą śmietanę ubijamy dodając mleko.
    3. Do wystudzonej galaretki, dodajemy śmietanę i mieszamy mikserem.
    4. Rozlewamy do salaterek lub kieliszków, dekorujemy liściem mięty.
    5. Wkładamy do lodówki, aż deser się stężeje.

    Smacznego !:)

    Czas przygotowania:

    30-60 minut

    Ilość porcji:

    3-4 osób

    Galeria: